Agenda i actualitat

Llistat d'activitats

 • Trobada Estatal d' Aprenentatge Servei [+]

  Centre d'Activitats la Farga

  Aquest any 2017 la ciutat de L' Hospitalet serà la seu de la X Trobada Estatal d' Aprenentatge Servei. Aquesta trobada l' organitzen conjuntament l' Ajuntament de la ciutat; la Xarxa Espanyola d' Aprenentatge Servei, a la qual pertany el Centre Promotor ApS de Catalunya; la Fundació Educo i l' Editorial Edebé. La trobada tindrà lloc el divendres 1 de desembre al Centre d' Activitats La Farga de L' Hospitalet i acollirà el lliurament dels Premis Aprenentatge Servei 2017. Hi participaran centres educatius i entitats de l' àmbit social, educatiu, cultural, esportiu, etc., amb projectes premiats, així com representants del món educatiu, associatiu i municipal. Comptarem, a més, amb la participació de Federico Mayor Zaragoza i Josep Maria Puig Rovira. Per tot això, ens encantaria que participéssiu en aquesta jornada per tal d' avançar en la reflexió sobre el compromís necessari dels nostres nens i joves en transformar la societat des d'uns centres educatius, entitats, equipaments i serveis oberts i implicats amb el seu entorn. Us animeu?

 • Jornada: Aprendre fent: Aprenentatge Servei [+]

  Facultat d'Economia i Empresa, edifici 690, aula 18

  L'objectiu de la jornada és presentar l'aprenentatge servei com a metodologia activa, remarcant-ne els elements bàsics i revisant exemples de diferents disciplines.

 • VII Encuentro - Red Española de Aprendizaje-Servicio [+]

  La Rioja

  La finalitat de la VII Trobada de la Xarxa Espanyola d'Aprenentatge Servei se centra a consolidar el procés d'expansió i la difusió de l'aprenentatge-servei. L'avanç experimentat en el desenvolupament d'experiències d'APS a Espanya fa necessari, dedicar un temps a la reflexió entorn del model i estructura de coordinació per tal de seguir expandint aquest moviment pedagògic.

 • Suports a Projectes d'Aprenentatge Servei en l'àmbit de les finances ètiques [+]

  Els projectes d'aprenentatge servei són propostes educatives que faciliten el desenvolupament personal dels joves a través de l'adquisició i la pràctica de coneixements, competències i valors a través del servei a la comunitat. D'altra banda, les finances ètiques són aquelles que fan compatible la rendibilitat econòmica i financera amb la consecució d'objectius socials i ambientals.
  El suport, econòmic i d'assessorament, s'adreçarà als centres i institucions educatives, tant de l'àmbit formal com del no formal, i a entitats socials no lucratives de Catalunya que es proposin desenvolupar projectes d'aprenentatge servei en l'àmbit de les finances ètiques durant el curs 2014-2015.
  Obrim aquesta activitat, en col·laboració amb Oikocrèdit, amb la convicció que és oportú apropar aquests projectes en l'àmbit els joves ja que les entitats de finances ètiques treballen per obtenir beneficis socials finançant activitats econòmiques que tinguin un impacte social positiu.

 • Encuentro anual de la Red Universitaria de Aprendizaje Servicio [+]

  Madrid

  La trobada anual de la "Red Universitaria Española de Aprendizaje-Servicio, ApS(U)5", se celebrarà a Madrid els dies 30 i 31 de maig. En aquesta ocasió, la jornada està organitzada per les cinc universitats en les que es treballa l'aprenentatge servei a Madrid: U. Autónoma de Madrid, U. Complutense de Madrid, U. Nacional de Educación a Distancia, U. Politécnica de Madrid i U. Rey Juan Carlos. Podeu consultar el programa, les modalitats de participació, les inscripcions i altres detalls a: www.uned.es/aps

 • 16º Seminario de Aprendizaje y Servicio Solidario [+]

  Buenos Aires

  Enguany el seminari internacional es durà terme els dies 22 i 23 d'agost a la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Buenos Aires. El seminari vol oferir un espai de formació i actualització la pedagogia de l'aprenentatge servei, vol ser un espai d'encontre i intercanvi entre escoles, centres de secundaria, universitats i societat civil.

 • Aprenentatge Servei: compromís i inclusió social [+]

  Palau Macaya

  ECAS coorganitza amb la Fundació Jaume Bofill i el Centre Promotor d'Aprenentatge Servei la jornada "Aprenentatge Servei: compromís i inclusió social", el proper 10 de juny de 9.30 a 13.15 hores al Palau Macaya de l'Obra Social "La Caixa". El programa inclou una introducció a aquesta proposta educativa a càrrec de Roser Batlle, del Centre Promotor de l'Aprenentatge Servei, una taula d'experiències i la presentació la guia Inclusió social i Aprenentatge servei, a càrrec de la professora de pedagogia de la UB Mònica Gijón.

 • 6a Conferència Internacional de Barcelona sobre Educació Superior. GUNI [+]

  UPC. Edifici Vèrtex

  Aquesta edició centra en el coneixement, el compromís i l'Educació Superior. La Conferència oferirà visibilitat i examinarà teòricament una de les tendències més importants: el creixement de la teoria i la pràctica del compromís com un element clau en la millora de l'educació superior.

 • 2a Jornada Esplai i Municipi [+]

  Centre Esplai

  La Fundació Catalana de l'Esplai organitzarà el proper 28 de febrer de 2013 la 2a Jornada Esplai i Municipi sota el lema "Junts en el territori. Per l'educació i la inclusió i la ciutadania" amb l'objectiu de compartir experiències d'èxit i propostes de treball conjunt entre admnistracions i entitats en l'àmbit local. La jornada girarà al voltant dels següents eixos: - Educació en el lleure i construcció de la ciutadania - L'acció educativa del lleure amb l'escola - Impuls i suport de les entitats al territori - L'educació ambiental per un municipi sostenible - Les TIC al servei de la inclusió i l'educació

 • El voluntariat en la relació d'ajuda, la gestió d'emocions i l'empoderament de les persones. [+]

  CCU - Espai Von Balthassar

  Us recomanem aquesta conferència a càrrec de Iranzu Goicoechea, formadora y professora d'habilitats humanes. Aquesta conferència forma part del Cicle de reflexions entorn de l'experiència de voluntariat que organitza l'Escola de Formació de Voluntariat de Càritas pel curs 2012-2013.

 • Educar la creativitat i l'emprenedoria en un món globalitzat [+]

  Auditori MACBA

  Dijous 29 de novembre de 2012 a les 18.30 h tindrà lloc la conferència "Educar la creativitat i l'emprenedoria en un món globalitzat", a càrrec de Yong Zhao, vicedegà de la Facultat d'Educació, catedràtic del Departament d'Avaluació Política i Lideratge Educatius de la Universitat d'Oregon. L'acte, que forma part del projecte Debats d'Educació impulsat per la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya, amb la col·laboració amb el MACBA, se celebrarà l'Auditori MACBA, al carrer Joan Coromines, s/n de Barcelona.

 • Introducció a la intervenció sistèmica en l'àmbit social [+]

  Seu del SEESC

  Aquesta formació es basa en l'aplicació en l'àmbit social de les principals aportacions de Bert Hellinger, les constel·lacions familiars i la Pedagogia Sistèmica. Aquest seminari tindrà lloc els dissabtes 5 i 12 de maig a la Seu del CEESC, Girona. L'objectiu és proporcionar al professional de l'acció social coneixements, eines i estratègies eficaces per facilitar i agilitzar els processos d'acompanyament i ajuda.

 • Congrés internacional Tri-Clil. Aprenentatge integrat de contingut i llengua estrangera. [+]

  Universitat Autònoma de Barcelona

  L'aprenentatge integrat de continguts i llengua estrangera (AICLE) s'inclou en el conjunt de programes d'educació plurilingüe i hi aporta la seva especificitat i originalitat, atès que es tracta d'una proposta per aconseguir l'aprenentatge simultani de llengües i de continguts curriculars de qualsevol disciplina acadèmica. En edicions precedents d'aquest congrés s'han destacat els beneficis estructurals de l'AICLE (aprofitar el temps d'ensenyament de matèries del currículum per aprendre llengües) i els avantatges didàctics (la llengua vehicular esdevé un mitjà per aprendre, de manera natural, continguts escolars i habilitats socials). Arrelada ja la proposta en molts centres europeus i en tots els nivells educatius (primari, secundari i terciari), aquest congrés pretén fer evolucionar l'AICLE cap a pràctiques d'ensenyament i aprenentatge cada cop més innovadores, realment integradores, centrades en l'aprenent i favorables a la construcció del coneixement.

 • VIII Jornades d'Educació emocional [+]

  Aula Antoni Caparrós.Edifici del Teatre. Campus de Mundet. Universitat de Barcelona

  Les emocions tenen un efecte sobre la salut, i la salut afecta l'estat emocional. En aquestes VIII Jornades d'Educació Emocional ens proposem saber més sobre les relacions entre emoció i salut. Per això recorrem als experts del món de la salut per contribuir a difondre els coneixements que la investigació científica ha aportat en els últims anys i que poden tenir una aplicació en l'educació. Són coneixements que cal posar a l'abast de la gent i, sobretot, que cal fer arribar als professionals de l'educació. Per altra banda, interessa conèixer algunes experiències innovadores, com la introducció de d'humor, els pallassos i la màgia dins els hospitals, aspecte en el qual el Màgic Andreu és un referent. Esperem que aquestes jornades serveixin per fonamentar millor la intervenció educativa en la investigació biomèdica.

 • Una proposta per l'èxit educatiu i el compromís social, l'aprenentatge servei (APS) [+]

  Fira de Barcelona, Recinte de Montjuïc

  Us convidem a aquesta xerrada a càrrec de Laura Rubio, professora del Departament de Teoria de la Universitat de Barcelona, el proper dia 21 de març de 18 a 19.30h a l'Expodidàctica (Fira de Barcelona). A continuació, presentarem les experiències: "L'APS com a línia de centre" (Escola Solc Nou, Barcelona), "Fem un tastet d'informàtica" (IES Miquel Biada, Mataró) i "L'ajuda entre iguals com a modalitat d'APS" (Maribel de la Cerda, UB). Ben segur serà nteressant intercanviar reflexions i vivències. Us hi esperem!

 • XIX Tribuna: Educació i aprenentatge a l'adolescència [+]

  Auditori de l'IDEC-UPF

  Edu21 segueix aprofundint en una de les seves principals línies de reflexió i estudi: l'aplicació de la pedagogia dels avenços en les denominades neurociències i, molt especialment, dels aspectes relacionats amb l'aprenentatge. Per això`proposa, en la seva XIX Tribuna, una jornada centrada en l'educació i l'aprenentatge dels adolescents, una etapa d'enorme interès pedagògic. Comptarem amb la Dra. Iroise Dumontheil de l'Institute of Cognitive Neuroscience de Londres, especialista en l'estudi del cervell adolescent, que pronunciarà la conferència: "Brain development during adolescence. Implications for education" (hi haurà traducció simultània) on ens parlarà dels canvis que es produeixen al cervell durant l'etapa adolescent i d'algunes conseqüències en el comportament, que tenen implicacions clarament educatives al ser susceptibles d'un entrenament específic. A continuació, per a comentar i reflexionar sobre l'abast de la intervenció de la Dra. Dumontheil, organitzarem una taula rodona sota el títol: "Una mirada als adolescents des de la neurodidàctica: Conseqüències educatives a secundària" amb Nieves Maya, directora del Colegio Carmelitas Sagrado Corazón de Vitoria i coautora del llibre "Conocer el cerebro para la excelencia en la educación", Enrique Jimeno, director de l'IES Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet; Jordi Carmona, director de l'Escola Garbí Pere Vergés d'Esplugues de Llobregat; i Anna López, neuropsicòloga de la Unitat de Trastorns de l'Aprenentatge (UTAE) de l'Hospital de Sant Joan de Déu moderats per Enric Roca, coordinador d'Edu21.

 • II Jornades Internacionals sobre EEES [+]

  La Facultat d'educació la UIC organitza les segones jornades internacionals sobre l'Espai Europeu d'Educació superior (EEES) centrades en la validació de la experiència com instrument innovador a la professionalització de l'ensenyança superior universitaria. L'intenció és generar un debat conceptual i pragmàtic per fomentar i possibilitar una adequació del sistema universitari espanyol en aquest àmbiit.

 • Què vol dir ser mestre avui? [+]

  Aula 1 del Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona (CCCB)

  Un diàleg entre la periodista i directora de TV3, Mònica Terribas, i el reconegut mestre i escriptor Jaume Cela obrirà el proper dimecres 1 de febrer el cicle itinerant de debats arreu del país Què vol dir ser mestre avui? El compromís ètic del professorat, a debat, organitzat conjuntament per la Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, amb la col·laboració de TV3. Cela i Terribas dialogaran al voltant de la funció social dels professionals de l'educació just l'endemà que TV3 hagi iniciat l'emissió d' una sèrie de deu capítols, Mestres, que reflexiona sobre el mateix tema i que s'emetrà els dimarts, a les 22.30 h, a partir del 31 de gener. L'acte tindrà lloc de les 18 a les 20 h. També és podrà seguir i participar-hi en directe per Internet a través del blog www.sermestreavui.cat, que difondrà informació sobre el cicle de debats a través de les xarxes socials.

 • Educació comunicació [+]

  Col·legi de Periodistes de Catalunya

  En aquesta setena edició les Jornades d'Educació en comunicació es vol reflexionar sobre l'educació en la televisió al mateix temps mostrar algunes de les experiències que es realitzen en els centres docents. En aquestes Jornades, els organitzadors, volen analitzar els continguts de la televisió amb la intenció de generar una mirada crítica a la telescombraria, a la manipulació formativa en la televisió,etc. una mirada necessària si es vol una ciutadania activa i crítica. L'enllaç per la inscripció ho trobareu aquí: http://www.educom.info/inscripcio.html

 • XVIII Tribuna: L'educació temps de crisi [+]

  Sala de cotxeres del Palau Robert

  Les crisis ens ofereixen la possibilitat de repensar les prioritats educatives. Obren oportunitats d'innovació des del realisme que ofereix l'anàlisi d'una realitat que cal reestructurar per a fer-la viable i exitosa. La resposta als canvis no pot ser únicament l'optimització de recursos i, per tant, el replantejament de polítiques no prioritàries sinó, sobretot, l'hora de l'eficàcia en les mesures a emprendre i la pèrdua de la por al canvi. Per tractar aquesta temàtica que afecta a la quasi totalitat dels sistemes educatius del nostre entorn i també evidentment, de casa nostra, el catedràtic de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, Mariano Fernández Enguita, pronunciarà la conferència titulada: La educación en la encrucijada del cambio social: retos y oportunidades de una crisis.

 • XII Jornades del PECB, "Barcelona aprèn, treballa, emprèn" [+]

  Facultats de Filosofia i de Geografia i Història

  En la Declaració del PECB cap a l'horitzó 2015, una de les línies d'acció prioritàries és "Una educació responsable per guanyar-se bé la vida». Des del Consell Directiu del PECB es va veure que aquest és un tema cabdal i és per això que les XII Jornades del PECB serviran per reflexionar-hi. Les XII Jornades del PECB, "Barcelona aprèn treballa, emprèn, s'adrecen a totes les persones, entitats, institucions i serveis vinculats a l'educació en tots els àmbits, i en especial als joves i als estudiants. Aquestes jornades promouran el debat i la difusió d'experiències a partir de tres eixos: - Orientació acadèmica i professional - Formació llarg de la vida - Aprendre a emprendre i a innovar

 • 4t Encontre per a la promoció l'aprenentatge servei a l'estat espanyol [+]

  Portugalete

  El proper dimecres dia 23 de novembre ens trobarem a Portugalete per celebrar el 4t Encontre per a la promoció l'aprenentatge servei. La jornada reuneix unes 50 persones de territoris diferents amb l'objectiu d'analitzar quines són les diverses estratègies seguides pels nuclis territorials per impulsar l'aprenentatge servei.

 • XII Congrés Internacional de Teoria de l'Educació [+]

  Universitat de Barcelona

  El Congrés Internacional CITE 2011, fòrum de reflexió coordinat pel Seminari Interuniversitari de Teoria de l'Educació SITE), i que enguany organitza la Universitat de Barcelona, té com a objectiu aprofundir en la reflexió i el debat científic sobre els valors d'autonomia i responsabilitat en la formació de ciutadans i en la difusió d'experiències i bones pràctiques pedagògiques que giren al voltant dels valors esmentats. Es poden enviar els resums de les comunicacions fins el dia 24 d'abril!

 • 2a Jornada d'Aprenentatge Servei a L'Hospitalet de Llobregat [+]

  CC Tecla Sala

  El proper dijous 27 d'octubre a la tarda celebrarem al Centre Cultural Tecla Sala la segona Jornada d'Aprenentatge i Servei (APS) de L'Hospitalet. Ja fa tres cursos l'Ajuntament i el Departament d'Educació vàrem iniciar un projecte per potenciar aquest tipus d'activitats a la ciutat, amb la col·laboració amb el Centre Promotor d'APS. L'objectiu ha estat fer aflorar moltes activitats que ja s'estaven portant a terme als centres educatius de la ciutat i que eren en realitat activitats d'aquest tipus. Totes tenen en comú que els nois i noies fan un servei a la ciutat, als veïns o a altres persones i comunitats, al temps que aprenen. Ambdós objectius, aprendre i fer un servei, són presents en els projectes planificats i avaluats pels centres educatius i entitats socials que els impulsen.

 • 14º Seminario Internacional de aprendizaje y servicio solidario [+]

  Buenos Aires

  Enguany el seminari serà els dies 18 i 19 d'agost, a la Universidad Catòlica Argentina. Hi haurà activitats per escoles, universitats i entitats socials. Es comptarà amb autoritats del Ministeri, María Jiménez (fundadora de Universidad Construye País i ex-Ministra d'Educació de Xile) i Andrew Furco (vicerrector associat de la Universitat de Minnesota, i reconegut investigador en la materia).

 • Aprenentatge Servei a la Universitat, 2: Intercanvi d'experiències [+]

  Campus Mundet, Universitat de Barcelona

  Divendres 17 juny 2011, tindrà lloc la jornada "Aprenentatge Servei a la Universitat, 2: Intercanvi d'experiències", organitzada per la Secció d'Educació i Comunitat de l'Institut de Ciències de l'Educació la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració la Facultat de Pedagogia de la mateixa universitat. La jornada es farà a Barcelona, al Campus Mundet de la UB, de 10 a 18h. El nombre de places és limitat, i la inscripció oberta fins el 9 de juny amb un descompte.

 • Competències bàsiques de la persona formadora [+]

  Palau de les Heures del Campus de Mundet

  Us convidem a la conferència-debat que, com a cloenda del curs Competències bàsiques de la persona formadora, tindrà lloc el proper dia 16 de juny a les 18.30 al Palau de les Heures del Campus de Mundet de Barcelona. El títol de la conferència és: El (nou) paper dels formadors en la formació permanent del professorat, a càrrec de Francesc Imbernón Us fem un extracte del contingut "Si comencem a reflexionar sobre el que l'evidència, la recerca i la pràctica dels últims anys ens mostra i no ens deixem endur pel que ens diu la tradició formativa i posem les (pre)concepcions sobre la formació en quarantena i en discussió podrem començar a veure les coses d'una altra manera i intentar canviar i anar construint una nova manera de concebre l'ensenyament i la formació permanent del professorat". Per tal de preveure l'aforament de la sala us preguem que, en el cas que tingueu la intenció d'assistir, ompliu les dades que us demanem en el següent formulari http://www.ub.edu/ice/mat/cursos/tpv/form-index.php?curs=ICECONF1&tipus=matgr

 • Jornada d'Aprenentatge Servei a Terrassa [+]

  Biblioteca Central de Terrassa

  Us convidem a la Jornada d'Aprenentatge Servei a Terrassa. Aquesta trobada té l'objectiu de donar a conèixer experiències que ja s'estan realitzant en el territori i consolidar d'altres més novedoses. Comptarem amb la conferència "10 raons per fer APS" a càrrec de la Roser Batlle i les experiències de l'Escola Pia amb l'Hospital de dia Sant Jordi; l'Escola Educació Especial Fàtima; i l'Institut Montserrat Roig. També presentaran les seves propostes d'APS Creu Roja; la Síndica municipal; i la Xarxa de Biblioteques.

 • Jornada d'Educació Emocional a l'Educació Infantil [+]

  Equipament Cívic Frederica Montseny

  La Jornada d'Educació Emocional en l'etapa infantil sorgeix des de la iniciativa de professors de l'IES Antoni Pous del cicle de T.E.I, degut a la importància de treballar les emocions des d'edats primerenques per afavorir un desenvolupament integral dels infants.Entenem la intel·ligència emocional com la capacitat de conèixer i expressar els propis sentiments i emocions, i les dels altres, adequadament, amb l'ajuda de les habilitats socials.

 • L'experiència d'implementació de l'Aprenentatge Servei a Holanda [+]

  Sala de Juntes de la Facultat de Pedagogia. Campus Mundet

  Us convidem a la conferència "L'experiència d'implementació l'Aprenentatge Servei a Holanda" a càrrec d'Adriaan Vonk, assessor del Centre per al Desenvolupament Social holandès, Movisie (www.movisie.nl). Els holandesos han introduït una llei que obliga tots els estudiants de secundària a cursar obligatòriament entre 48 i 72 hores de servei a la comunitat. És adequat fer obligatori l'aprenentatge servei? Com s'organitzen les escoles perquè tots els seus alumnes facin APS? A quines entitats s'adrecen els projectes?

 • XVI Tribuna: Ensenyar i aprendre llengües estrangeres [+]

  Sala cotxeres del Palau Robert

  Edu21 planteja una taula rodona amb Àngels Campà, professora de francès i vicedegana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Maria González, coordinadora de llengües estrangeres de la FPCEE Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, i un tercer ponent a confirmar. Tractarem el QUAN de la introducció les diverses llengües estrangeres, en quines edats, amb quina seqüenciació, com relacionar-les amb les llengës vehiculars de l'escola, etc.; l'ON ensenyar les llengües més enllà de l'escolarització ordinària tot preguntant-nos si cal invertir en un ensenyament complementari extraescolar, o com aprofitar les estades a l'estranger i sota quines condicions, com plantejar les estades d'intercanvis, etc.; i el COM les ensenyem, amb quines metodologies resulta més adequat introduir les llengües estrangeres, quines diferències metodològiques cal tenir en compte entre primària i secundària; si cal prioritzar metodologies basades en la conversa, la comunicació, la comprensió contextual més que no pas aquelles que aposten pels aspectes gramaticals i lèxics, quines metodologies poden fer més vivencial l'aprenentatge, etc.

 • L'Aprenentatge Servei. Marc teòric i experiències a Reus [+]

  Centre Cívic del Carme

  El Pla Educatiu d'Entorn (PEE) de Reus realitzarà el proper dimarts, 3 de maig, a partir de les 17.30 h la trobada d'agents del curs 2010-2011, en què pendran part entitats, docents, AMPA, tècnics i monitors, entre d'altres. La trobada d'aquest curs consistirà en una jornada dedicada a reflexionar a l'entorn de la proposta educativa coneguda com a Aprenentatge Servei. Es tracta d'una modalitat en la qual l'alumnat aplica uns aprenentatges a la vegada que presta un servei a la comunitat. Aquest model és el que s'ha dut a terme, per exemple, en el taller "Introducció als oficis: l'horticultura", dins el programa Tastets d'Oficis del PEE, en què alumnes de 3r i 4t d'ESO dels instituts Roseta Mauri i Josep Tapiró han introduït en l'ofici de l'horticultura tot aplicant els seus coneixements de manera pràctica i col·laborant en l'adequació de diversos espais de l'Institut Escola Pi del Burgar i de l'Escola Marià Fortuny.

 • VII Jornades d'Educació Emocional [+]

  Campus Mudet UB

  Les Jornades d'Educació Emocional arriben ja a la setena edició. Fins ara les temàtiques tractades s'han centrat principalment en el món de l'educació formal, i més recentment a les organitzacions. A les últimes Jornades es va recordar la idea que els qui no apareixen en els mitjans de comunicació és com si no existissin. En aquest sentit, hauríem de reconèixer que l'educació emocional «no existeix» en la mesura en què no és present en els mitjans de comunicació de massa (premsa, ràdio, televisió, TIC, etc.). Per aquesta raó s'ha considerat que potser ha arribat l'hora de traspassar la Galàxia de Gutenberg per tenir una presència a la Galàxia Marconi i sobretot a la Galàxia Telemàtica. Els objectius d'aquestes Jornades són: conèixer què s'està fent en els mitjans de comunicació en matèria d'educació emocional; influir en els mitjans de comunicació de massa perquè s'impliquin més en l'educació en general, i en especial en l'educació emocional, i fer propostes concretes de millora per a la posada en pràctica de l'educació emocional en els mitjans de comunicació.

 • Jornades d'Educació Comunitària [+]

  Casa de Colònies de la Marinada

  La Demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili i la Diputació de Tarragona, organitzen, el proper 1 i 2 d'abril les Jornades d'Educació Comunitària. En l'educació es fonamenta la preocupació col·lectiva sobre com millorem la vida quotidiana i la cohesió social que han d'afavorir el compromís de les persones. És a dir, l'educació és un element clau que condiciona l'existència d'una ciutadania, activa i conscient, amb l'objectiu especialment reeixit quan es fa a través de la participació i la implicació de la persona en els processos col·lectius.

 • Debat d'Educació amb Cristóbal Cobo [+]

  Auditori del MACBA

  El dimecres 30 de març de 2011 a les 19.30 h tindrà lloc la conferència Aprenentatge invisible: aprenent en 3D, 360º i 7/24, a càrrec de Cristóbal Cobo, investigador de l'Oxford Internet Institute de la Universitat d'Oxford i especialista en competències digitals. Conferència en llengua castellana.

 • III Congrés del Tercer Sector Social [+]

  CCIB - Centre de Convencions Internacional de Barcelona

  La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha convocat el III Congrés del Tercer Sector Social amb 3 objectius principals: - Enfortir la identitat, els valors i les capacitats del tercer sector social. - Reclamar més i millors polítiques socials públiques en l'actual context de crisi econòmica. - Enfortir l'aliança del tercer sector social amb els poders públics i els altres agents socials.

 • 1a Jornada d'Aprenentatge Servei a Badalona [+]

  Centre de Recursos Pedagògics de Badalona

  El proper 23 de març se celebrarà la 1a Jornada d'Aprenentatge Servei a Badalona. La sessió té l'objectiu d'emmarcar l'aprenentatge servei en el territori, facilitar l'intercanvi de bones pràctiques i reflexionar sobre les possibilitats d'arrelar aquesta metodologia en els centres educatius i les entitats del territori. La jornada està organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de Badalona i el Consorci de Badalona Sud i compta amb el suport del Centre Promotor d'APS.

 • Educació, inclusió social i progrés. Ciutat.edu [+]

  La Sala de l'Espai Francesca Bonnemaison

  L'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona organitza unes segones jornades sota el nom de Ciutat.edu. Seran unes jornades de reflexió i valoració del moment en què ens trobem al final del mandat i d'esbós d'enfocaments de les polítiques educatives locals en el futur immediat. El lema de la trobada també obeeix als requeriments del temps en què ens trobem: Educació, inclusió social i progrés. És un títol que expressa la intencionalitat de la convocatòria: entendre la interrelació d'aquests tres conceptes i els camins pels quals la nostra societat pot avançar harmònicament i significativa en tots tres, amb la convicció que aquests camins tenen en els governs locals uns protagonistes molt destacats. Des de la proximitat, els ajuntaments dels pobles i les ciutats poden posar en joc la informació, els serveis i el lideratge que permetin aquest avenç simultani i necessari en els tres conceptes que conformen el lema de la segona edició de Ciutat.edu.

 • Competències i EpD [+]

  Seu de la Federaciátalana d'ONGD

  Edualter i l'Escola de Cultura de Pau us conviden a la presentació del programa sobre Desplegament de les competències bàsiques en el currículum, una perspectiva des de l'Educació per al Desenvolupament. A l'acte de presentació es parlarà sobre: L'ensenyament per competències i la seva adequació a l'educació pel desenvolupament, a càrrec d'Antoni Zabala, Institut de Recerca i Investigació per a la Formació. Desplegament del currículum per competències des de la perspectiva de l'educació pel desenvolupament, a càrrec d'Alex Egea, coordinador pedagògic del programa També aprofitarem per establir un primer contacte amb el professorat i personal tècnic d'ONGD que pugueu estar interessats en vincular-vos al grup de treball.

 • Educació en temps de crisi [+]

  Auditori Fundació Caixa Tarragona

  Com està afectant la crisi actual a l'educació? Quins reptes educatius planteja? Quin ha de ser el paper dels educadors? Com poden ajudar les polítiques educatives? El reconegut pedagog i filòsof Gregorio Luri respondrà a aquestes qüestions en una conferència organitzada per la Fundació Pere Tarrés adreçada a la comunitat educativa de les comarques de Tarragona.

 • Presentació del llibre "Ciutadania i Inclusió social" [+]

  CaixaForum

  La Fundació Catalana de l'Esplai us convida a l'acte de presentació del llibre "Ciutadania i Inclusió social", que tindrà lloc el proper dimarts 8 de febrer a les 16:30 hores en el CaixaForum.

 • XV Tribuna: Docents i monitors: compartint el projecte educatiu? [+]

  Sala cotxeres del Palau Robert

  Taula rodona amb Víctor Baroja, gerent de l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure i la Cultura, Aleix LLobet, director del Servei de Colònies de Vacances de la Fundació Pere Tarrés, Sunta Sogas, mestra de l'escola El Sagrer, i Jordi Puig, mestre del Col·legi La Salle Bonanova, moderats per Enric Roca, coordinador d'Edu21.

 • IV Jornades XECMón Compartim eines en una societat canviant! [+]

  Associació Mestres Rosa Sensat

  Des de l'any 2004 a l'actualitat, la Xarxa d'Escoles Compromeses amb el Món (XECM) s'ha anat consolidant com un espai de trobada i referència per als diferents agents socials implicats (bàsicament escoles, onegés i ajuntaments) en l'Educació per al Desenvolupament, Pau, Drets Humans, Solidaritat i Cooperació Internacional. Us proposem el següent programa que té com a eixos vertebradors: · L'exposició i posada en comú propostes concretes per a treballar a l'aula. · Davant l'actual situació crisi, tindrem l'oportunitat de situar i reflexionar plegats sobre el paper de les Xarxes Socials en matèria d'EPD en una escenari de societat canviant. · Definir les línies de treball futures de la XECMón · La presentació i intercanvi d'experiències, motor i base de la XECMón

 • III Encuentro para la promoción del aprendizaje-servicio en España 2010 [+]

  Portugalete

  El proper dimecres dia 3 de novembre ens trobarem a Portugalete per celebrar el 3r Encontre per a la promoció de l'aprenentatge servei a Espanya. La jornada reuneix unes 45 persones de nou territoris diferents amb l'objectiu d'analitzar quines són les diverses estratègies seguides pels nuclis territorials per impulsar l'aprenentatge servei.

 • 3a Jornada d'Intercanvi d'Experiències d'Aprenentatge Servei [+]

  Escola d'Arts i Oficis - Diputació Barcelona. Recinte de l'Escola Industrial

  El Centre Promotor d'Aprenentatge Servei organitza el proper 15 d'octubre la 3a Jornada d'Intercanvi d'Experiències d'APS. Es tracta de facilitar un espai d'encontre i diàleg entre persones que, bé com a professionals o com a voluntàries, estan interessades en aquest tipus de projectes. L'estructura de la jornada inclou una ponència marc de contingut teòric, l'exposició d'algunes bones pràctiques i diversos grups de treball que pretenen abordar de forma monogràfica l'aprenentatge servei en relació als reptes actuals de l'educació.

  INSCRIPCIÓ COMPLETA: Si ompliu el formulari en línia que hi ha al peu de la pàgina, restareu en llista d'espera

 • Espai Monogràfic:"La funció de la societat civil en el desenvolupament de projectes ApS en col·laboració amb l'escola" [+]

  Centre Esplai

  La Fundació catalana de l'Esplai us convida el proper 7 d'octubre a l'Espai Monogràfic: "La funció de la societat civil en el desenvolupament de projectes ApS en col·laboració amb l'escola". A càrrec d'Alberto Croce, de Fundació SES (Argentina). Aquesta és una excel·lent ocasió per conèixer Alberto Croce i les seves propostes; precursor de l'APS a Argentina, fundador de SES, i educador popular, mestre amb molta experiència en iniciatives i projectes socioeducatius. Per confirmar l'assistència cal posar-se en contacte amb Susagna Escardibul sescardibul@esplai.org

 • 1a Jornada d'Aprenentatge i Servei (APS) de L'Hospitalet [+]

  Centre Cultural Bellvitge

  El proper dimecres 6'octubre a la tarda celebrarem al Centre Cultural de Bellvitge la primera Jornada d'Aprenentatge i Servei (APS) de L'Hospitalet. Des de fa dos cursos l'Ajuntament i el Departament d'Educació vàrem iniciar un projecte pilot per potenciar aquest tipus d'activitats a la ciutat, amb la col·laboració del Centre Promotor de l'APS. L'objectiu ha estat fer aflorar moltes activitats que ja s'estaven portant a terme als centres educatius de la ciutat i que eren en realitat activitats d'aquest tipus. Totes tenen en compte els nois i noies fan un servei a la ciutat, als veïns o a altres persones i comunitats, al temps que aprenen. Ambdós objectius, aprendre i fer un servei, són presents en els projectes, planificats i avaluats pels centres educatius i entitats socials que els impulsen. Aquesta Jornada s'emmarcarà a més dins del programa d'activitats de la Setmana per una ciutat educadora, que s'organitzarà a l'Hospitalet entre l'1 i el 10 d'octubre i que inclou un seguit d'activitats educatives de format divers (xerrades, exposicions, concerts, tallers, esport, cinema, etc). Us preguem, reserveu a les vostres agendes aquest acte.

 • XIII Seminario Internacional "Aprendizaje y Servicio Solidario" [+]

  Buenos Aires

  El XIII Seminari es durà a terme a Buenos Aires els propers dies 26 i 27 d'agost de 2010. Aquesta edició del seminari està dedicada especialment a dues temàtiques: "El desenvolupament de projectes sociocomunitaris solidaros obligatoris a l'educació secundària a Argentina" i "L'aprenentatge servei a l'Educació Superior".

 • 5è Congrés "Educació i entorn" [+]

  Encarar els difícils reptes mundials, des del nostre país i des de l'entorn social i natural més immediat, exigeix molta competència professional i una actitud permanent de saviesa, de sensibilitat i de compromís que hauria de ser present en tots els espais interpersonals, interprofessionals i interinstitucionals que tenen una projecció educativa. Estem convençuts, per una fonda exigència democràtica, que hem d'avançar per aquesta via malgrat la complexitat dels processos participatius. L'objecte de reflexió d'aquest 5è Congrés, que té com a lema Aprendre x PARTICIPAR x Aprendre. És a dir, explorar i valorar quines pràctiques participatives poden ajudar a aconseguir més èxit educatiu i contribuir així a formar persones responsables, professionals competents i ciutadans i ciutadanes compromesos i solidaris.

 • 1a Jornada d'educació per a una ciutadania global [+]

  El proper 15 de maig s'organitza la 1a Jornada d'Educacio per a una ciutadania global, adreçada a professorat de tots els nivells amb l'objectiu s'aprofundir en aquest model educatiu, conèixer experiències interessants i explorar les possibilitats del treball en xarxa. Us convidem a participar-hi!

 • The 21st Annual National Service-Learning Conference [+]

  San Jose, California

  Us convidem a la 21ena Annual National Service-Learning Conference: Inspiració, imaginació i innovació que es celebrarà el proper mes de març a San Jose, California. Aquest event suposa una celebració l'APS com a força cultural que travessa fronteres culturlas i nacionals, construiex comunitat i reforça als joves.

 • Jornades d'Educació en Valors [+]

  Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona

  Sota el títol "Valors emergents, Valors de sempre": volem reflexionar, exemplificar i compartir sobre els nous i vells valors en aquests temps de mudança i de transformació continuada.... Com hem de donar coherència i continuïtat a les grans proclames i principis (solidaritat, pau, llibertat, sostenibilitat...) a través de les petites pràctiques quotidianes que les haurien de fer possibles (esforç, responsabilitat, constància, austeritat...).

 • 1a Trobada d'Aprenentatge Servei a Girona [+]

  Centre Cívic Ter

  El proper dijous 4 de febrer s'organitza la 1a Trobada d'Aprenentatge Servei a comarques gironines. La trobada vol ser un espai de reunió i reflexió sobre l'estat d'aquesta metodologia educativa. Es presentan experiències d'aprenentatge servei que es duen a terme a Girona i hi haurà una conferència a càrrec de Josep Maria Puig, catedràtic de Teoria de l'Educació de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. L'horari serà de 18h a 21h. Us convidem a tots!

 • Aprendre i participar en la comunitat: introducció a l'aprenentatge servei [+]

  Campus de Mundet

  Aquest curs pretén fer una aproximació conceptual a les activitats d'aprententatge-servei, conèixer i analitzar experiències i adquirir recursos per organitzar i desenvolupar aquestes activitats. El període d'inscripció és del 30 de novembre al 14 de gener.

 • I Jornadas Aprendizaje y Servicio Solidario [+]

  Madrid

  La Fundación Tomillo de Madrid presenta la "I Jornadas Aprendizaje y Servicio Solidario" que es celebraran el proper dia 20 d'octubre a Madrid

 • II Encuentro para la promoción del Aprendizaje Servicio [+]

  Portugalete

  El proper dijous dia 10 de setembre ens trobarem diverses entitats del territori espanyol per conèixer les diverses iniciatives i projectes, per explorar les possibilitats de col·laboració, per debatre algunes qüestions d'interès general sobre l'APS.

 • XII Seminario Internacional de Aprendizaje y Servicio Solidario [+]

  Buenos Aires

  Us convidem a participar al XII Seminario Internacional de Aprendizaje y Servicio Solidario que es desenvoluparà els dies 20 i 21 d'agost a la ciutat de Buenos Aires, en el marc de la VI Semana Internacional del Aprendizaje-Servicio. El seminari s'ha constituït com l'encontre anual més important en l'àmbit latinoamericà per als experts i institucions que impulsen la proposta pedagògica de l'APS.

 • El Practicum i les Pràctiques en empreses en la formació universitària [+]

  Poio, Pontevedra

  Un any més es convoca el Symposium de Poio sobre el PRACTICUM Y LAS PRACTICAS EN EMPRESAS. Aquella aventura que va començar fa més de vint anys s'ha anat consolidant fins arribar viva i amb energies a aquesta desena convocatòria. Des del començament, les reunions a Poio es van convertir en un autèntic lloc de trobada, debat i intercanvi d'experiències per a tots aquells professors i professores universitaris encarregats de dissenyar i/o coordinar les Pràctiques en empreses o institucions.

 • Second International Conference on Service-Learning in Teacher Education [+]

  National University of Ireland-Galway

  La segona jornada internacional sobre aprenentatge servei en educaci?s d?l'oportunitat de compartir amb altres mestres i educadors del m?xperi?ies, resultats, dificultats i altres aspectes sobre l'aprenentatge servei aix?om explorar possibilitats de cara al futures col·laboracions

 • Acte de lliurament del Premi CONVIURE al Programa Social del Batxillerat [+]

  El Programa d'Acció social de Batxillerat del Sant Ignasi-Sarrià ha estat guardonat amb el premi CONVIURE de l'Associació d'Antics Diputats del Parlament de Catalunya. El nostre Programa d'Acció social es va iniciar de forma pionera ara fa 21 anys i ha estat model i exemple per a moltes altres experiències d'aprenentatge servei. Són moltes les persones que han impulsat aquest projecte clau en la formació integral dels alumnes del Batxillerat del Sant Ignasi. Des del Centre Promotor els volem felicitar per aquest premi!

 • The 20th Annual National Service-Learning Conference [+]

  Nashvill, Tennessee

  NTLC i Voluntariat de Tennessee us conviden a gaudir a Hanshville de la 20ena conferèrcia anual nacional d'aprenentatge servei. Aquesta conferènia és la que compta amb més convidants joves implicats en projectes d'APS d'Estats Units d'Amèrica.

 • Aprendre i participar en la comunitat: introducció a l'aprenentatge servei [+]

  Aula 1205. Edifici de Migdia. Campus de Mundet

  Aquest curs pretén fer una aproximació conceptual a les activitats d'aprententatge-servei, conèixer i analitzar experiències i adquirir recursos per organitzar i desenvolupar aquestes activitats.

 • Aprenentatge servei: actuem per a canviar la realitat [+]

  Aquest monogràfic vol donar eines i estratègies per treballar la implicació social a partir de la metodologia de l'aprenentatge-servei. Es farà una anàlisi de la realitat i de la necessitat actual que el lleure com a àmbit educatiu pugui fer moltes accions per formar joves i infants en el compromís social.

 • Primer Encuentro para la Promoción del Aprendizaje Servicio en España [+]

  Portugalete

  El passat 18 de desembre va tenir lloc a Portugalete una jornada de reflexió destinada a planificar estratègies que afavoreixin la promoció a Espana de l'aprenentatge servei. Ens vam trobar grups del País Basc, de Madrid i de Catalunya. La jornada de treball va finalitzar amb una conferència a càrrec del Dr. Miquel Martínez, de la Universitat de Barcelona

 • VPK guanya el premi del voluntariat de Catalunya al millor projecte d'àmbit local i comarcal [+]

  El passat 11 de Desembre el programa d'oci alternatiu VPK (Fundació Marianao) va ser guardonat en la XVI lliurament de premis de voluntariat de la Generalitat de Catalunya. A la gala celebrada al palau de la Generalitat van ser fallats els premis als millors projectes en els àmbits nacional, comarcal i local i votació popular. A l'acte també van resultar guanyadors els següents projectes: 'Voluntariat de suport a nens i joves amb malalties de llarga durada', de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Vilavechhia (a la categoria d'àmbit nacional) i 'Voluntariat per la llengua i la cohesió social', de la Plataforma per la Llengua-Col·lectiu l'Esbarzer (en la votació popular).

 • 8ena Conferència Global de la Internacional Association fot National Youth Service (IANYS) [+]

  París

  Del dia 19 al 22 de novembre tindrà lloc la 8ena Conferència Global de la Internacional Association fot National Youth Service (IANYS). Aquesta tindrà lloc en la Fundació de los EEUU, a la ciutat Internacional Universitària de París

 • Una societat amb una càrrega excessiva de valors i d'ideologia [+]

  Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de Catalunya

  La degana i la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, juntament amb l'Associació Senderi, Educació en Valors, es complauen a convidar-vos a la conferència "Una societat amb una càrrega excessiva de valors i d'ideologia" a càrrec de Josep Ramoneda. Amb aquest acte volem commemorar el 10è aniversari de Senderi, Educacié en Valors. Es prega confirmar assistència a activitats@cdl.cat o al 933 170 428

 • Aprenentatge Servei i responsabilitat social de les universitats [+]

  Aula Provença de la Fundació Jaume Bofill

  El Centre Promotor d'aprenentatge servei us convida al diàleg sobre "Aprenentatge servei i responsabilitat social de les universitats" a càrrec del Dr. Miquel Martínez, Catedràtic de la Facultat de Pedagogia i membre del Grup de recerca en Educació valors i desenvolupament moral (GREM) de la Universitat de Barcelona i el professor Ernesto Benavides, Director de Formació social del Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey (Mèxic).

 • L'aprenentatge servei a les entitats d'educació en el lleure i les organitzacions juvenils [+]

  Aula de la Secretaria de Joventut

  El Centre Promotor i la Secretaria de Joventut us conviden a la xerrada "L'aprenentatge servei a les entitats d'educació en el lleure i les organitzacions juvenils" a càrrec de María Rosa Tapia, responsable de l'Àrea de capacitació de CLAYSS (Centro Latinoamericano de Aprendizaje y Servicio Solidario) i membre del IIPE-UNESCO (Instituto de Planeamiento Educativo de la UNESCO) a Buenos Aires.

 • Identificació i compromís a través del coneixement de la ciutat. Un espai de treball per l'aprenentatge servei [+]

  L'entresòl de la Pedrera

  La conferència "Identificació i compromís a través del coneixement de la ciutat. Un espai de treball per l'aprenentatge servei" serà a càrrec de Joan Roca, geògraf, educador i director del Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona.

 • The 19th Annual National Service-Learning Conference [+]

  Minneapolis

  Trobada anual de caire nacional que reuneix a educadors, joves participants, centres i institucions implicades en projectes d'aprenentatge servei d'arreu dels Estats Units. Durant quatre dies es comparteixen tallers, xerrades i exposicions que promouen el coneixement i la millora dels projectes d'APS.

 • IV Jornades d'Educació Emocional [+]

  Campus Mundet de la Universitat de Barcelona

  L'objectiu d'aquestes jornades és posar en comú l'estat de la qüestió sobre l'educació per a la ciutadania des de la perspectiva emocional, així com el desenvolupament de les emocions positives s'han d'entendre com a competències bàsiques per a una ciutadania lliure i responsable. Entre l'oferta de tallers simultanis n'hi ha un dedicat a l'aprenentatge servei.

 • Aprenentatge servei: educar per al compromís cívic [+]

  Sala d'Actes de Cal Ninyo de Sant Boi de Llobregat

 • Aprendre a participar en la comunitat: introducció a l'aprenentatge servei [+]

  Campus Mundet de la Universitat de Barcelona

  Curs de 20h de durada que pretén fer una aproximació conceptual a les activitats d'aprenentatge servei, conèixer i analitzar experiències i adquirir recursos per organitzar i desenvolupar aquest tipus d'activitat. La matrícula està oberta a partir del 10 de desembre de 2008 a www.ub.edu/ice o a la Secretaria de l'ICE de 10 a 13h de dilluns a divendres i de 16,30 a 18,30h el dilluns i el dijous. Campus Mundet, Edifici de Migdia, 2a planta. Passeig de la Vall d'Hebron, 171 de Barcelona.

 • Conferència Internacional sobre la Convivència entre Generacions [+]

  Palau de la Música Catalana, Sala Petit Palau

  La Fundació Viure i Conviure, en el marc del 10è aniversari del seu Programa Intergeneracional d'habitatge compartit entre gent gran i joves universitaris, vol propiciar un debat que defugi els prejudicis socials i culturals sobre la joventut i la vellesa, i és per això que hem impulsat celebració a Barcelona de la Conferència internacional sobre la Convivència entre Generacions. Aquesta trobada està dirigida especialment a professionals i teòrics de l'àmbit de les ciències socials amb la voluntat d'obrir un espai multidisciplinari i propositiu per a l'anàlisi, la reflexió i el debat sobre el present i el futur de les relacions intergeneracionals. El projecte està dirigit per Jorge Larrosa i comptarà entre els seus ponents amb pensadors i professionals de reconegut prestigi com Zygmunt Bauman, Michel Maffesoli, Mia Couto, Alberto Manguel, Paul Holdengräber, Laurence Cornu, Carlos Skilar, Ricardo Forster, José Luis Pardo i Enrique Calvo, i Carles Feixa.

 • X Seminario Internacional de Aprendizaje y Servicio Solidario [+]

  Buenos Aires

  Enguany es celebren els 10 anys de l'aprenentatge servei a l'Argentina, per això el X Seminario Internacional de Aprendizaje y Servicio Solidario tindrà un significat molt especial. Novament el seminari constarà de conferències, grups de treball i la presentació de les experiències d'aprenentatge servei guanyadores del Premio Presidencial.

 • Segunda Conferencia Nacional de Aprendizaje Servicio [+]

  Sidney

  Participaran en qualitat d'oradors, els professors Andrew Furco (Universitat de Berkeley), María Nieves Tapia (Ministerio de Educación, Ciencia y Tecnología de Argentina) i Ferry Lovat (Universitat de Newcastle).

 • The 18th Annual National Service-Learning Conference: Beyond Borders, Beyond Boundaires [+]

  Albuquerque, New Mexico

  Trobada anual de caire nacional que reuneix a educadors, joves participants, centres i institucions implicades en projectes d'aprenentatge servei d'arreu dels Estats Units. Durant quatre dies es comparteixen tallers, xerrades i exposicions que promouen el coneixement i la millora dels projectes d'APS.

 • International Conference on Service-Learning in Teacher Education [+]

  Brusel·les

  Primera Conferència Internacional d'Aprenentatge Servei en la Formació Docent. Està obert el període per presentar ponències sobre aquest tema fins el 15 de novembre. La notificació de les ponències admeses es farà a partir del 15 de desembre.

 • IX Seminario Internacional de "Aprendizaje y servicio solidario" [+]

  Facultad de Derecho de la Universidad de Buenos Aires

  El Seminario Internacional de "Aprendizaje y servicio solidario" vol: oferir un espai de formació en la metodologia d'aprenentatge servei a educadors i líders comunicaris, per optimitzar el desenvolupament d'experiències educatives solidàries; propiciar l'intercanvi d'idees i experiències educatives solidàries entre escoles i Universitats d'Argentina, Mercosur i Llatinoamèrica; i generar espais de cooperació entre escoles, Universitats i organitzacions de la comunitat