Àmbits de servei

Fes que tots el puguem celebrarImprimir

 • "Fes que tots els puguem celebrar" és una campanya que la Fundació Banc dels Aliments fa anys que organitza, en motiu del Dia Mundial de l'Alimentació, el 16 d'octubre, amb la col·laboració dels centres educatius. La campanya consisteix en sensibilitzar als joves de la fam que es pateix a la nostra ciutat, del malbaratament existent i del que fa el Banc dels Aliments com a pont solidari. Comporta les següents fases: - Formació prèvia sobre la situació de la pobresa a Catalunya i en concret a Barcelona, el Dret a l'alimentació, el malbaratament existent i la funció del Banc dels Aliments, mitjançant unes xerrades impartides per voluntaris dels Banc a les diferent escoles i instituts. Possibilitat de visitar les instal·lacions del Banc, abans o després de la campanya de recollida. - Campanya de recollida: Disseny de la campanya, difusió i sensibilització a les famílies i a la població del barri, recollida d'aliments de primera necessitat, amb el lema "Ajuda'ns a omplir aquest plat", lliurament al Banc dels Aliments, i difusió de la notícia als mitjans de comunicació. - Coneixement de les entitats benèfiques més properes i possibilitat d'implicació per part dels nois i noies motivats per fer voluntariat. A través d'aquesta activitat de servei, els participants en la campanya poden aprendre el valor de la solidaritat, però també procediments entorn al treball en equip, el disseny d'una campanya de sensibilització... i també continguts relacionats amb les ciències socials (la pobresa al món, l'exclusió social, les entitats benèfiques de l'entorn...)

  Àmbits de servei: Participació ciutadana, Ajuda pròxima a altres persones, Projectes de solidaritat i cooperació

  Edat dels participants: 5-8 anys, 8-10 anys, 10-12 anys, 12-14 anys, 16-18 anys, 14-16 anys

  Núm. màxim de voluntaris: A concretar.

  Suport: Acolliment de voluntaris per fer un servei, Informació temàtica i assessorament

  Contacte: Carme Costa

  Correu electrònic: escoles@bancdelsaliments.org

Dades de l'entitat

    La funció dels Bancs d'Aliments és la de recuperar tots aquells aliments que no són comercialitzables perà sí que són consumibles, i distribuir-los entre les persones que els necessiten. L'exercici d'aquesta funció es recolza en unes premises fonamentals:
- La primacia de la gratuítat: els aliments són rebuts i distribuíts gratuítament. El treball de tots els col·laboradors és voluntari, basat en el principi de la solidaritat.
- La seguretat d'una distribució justa: els Bancs d'Aliments no distribueixen directament a les persones necessitades, sinó que ho fan sempre per mitjà d'entitats benèfiques reconegudes, que són les úniques que, per la seva relació directa amb els necessitats, poden assegurar el destí correcte dels ajuts alimentaris.
- La contribució a la sostenibilitat: l'aprofitament d'excedents alimentaris que, d'altra manera havien de ser destruíts, representa una important contribució a la preservació del medi ambient.


www.aprenentatgeservei.cat | centre@aprenentatgeservei.cat | crèdits