Àmbits de servei

La Màgia dels còdolsImprimir

 • A partir del conte "El secret dels còdols", ideat i produït pel Projecte Rius, s'explica el cicle de l'aigua. A continuació els nens i nenes fan una titella peix a partir de la silueta de la seva mà.

  Àmbits de servei: Medi ambient

  Edat dels participants: 0-3 anys, 3-5 anys

  Núm. màxim de voluntaris: Màxim 18 alumnes per educador

  Suport: Formació

  Contacte: Olga Alcaide

  Correu electrònic: grups@projecterius.org

Dades de l'entitat

    El Projecte Rius és una iniciativa de l'Associació Hàbitats que fomenta l'apropament de la gent al riu i permet conèixer com són i com funcionen aquests ecosistemes.
Els voluntaris del Projecte Rius fan la inspecció de rius, un seguiment dues vegades a l'any d'un tram de 500 metres de riu. El seguiment inclou un control dels paràmetres físics, químics i biológics del riu, i detectar possibles alteracions en algun dels paràmetres o en el tram del riu. El material i la formació necessaris per a dur a terme aquesta tasca són facilitats pel Projecte Rius.
Una segona fase d'amplicació i de participació en el Projecte Rius és l'adopció d'un tram de riu que implica adquirir un nivell més alt de compromís, i realitzar actuacions destinades a la seva millora (plantades d'aarbres, neteges, ...)
Al llarg de l'any s'organitzen activitats per als grups de voluntaris del Projecte (xerrades, sortides formatives,...), la Trobada Anual de Grups, tallers per a escolars i sortides naturalistes.


www.aprenentatgeservei.cat | centre@aprenentatgeservei.cat | crèdits