Àmbits de servei

Biblioteca ambulantImprimir

 • El servei consisteix en facilitar l'accés dels infants hospitalitzats a la biblioteca ambulant de què disposa l'Hospital Sant Joan de Déu.

  Àmbits de servei: Promoció de la salut, Ajuda pròxima a altres persones

  Edat dels participants: 12-14 anys, 16-18 anys

  Núm. màxim de voluntaris: 60

  Suport: Acolliment de voluntaris per fer un servei

  Contacte: Alberta Parayre

  Correu electrònic: voluntaris@hsjdbcn.org

Dades de l'entitat

L'inici de l'Associació de Voluntaris Sant Joan de Déu va unit al de l'hospital en el seu emplaçament actual, a l'any 1973. Va ésser una iniciativa del centre amb l'objectiu d'oferir un servei assistencial complementari, emmarcat en la línia d'humanització de l'assistència als nens i els familiars acompanyants.

El voluntariat ha anat evolucionant i ha participat en programes de formació permanent, aixà els ha capacitat per integrar-se en els equips interdisciplinaris i serveis de nova implantació.

El voluntariat promou activitats lúdiques que permeten al nen expressar sentiments, comunicar-se, distreure's i gaudir, tot aixà en un context de malaltia i allunyament del seu entorn habitual. Tots els nens hospitalitzats es beneficien de la biblioteca ambulant, ludoteca, festivals, concurs de dibuix, campanya de Nadal/Reis, festa de Sant Joan de Déu, etc. Tanmateix, els voluntaris atenen d'una forma personalitzada les famílies que, per la seva situació socioeconàmica o perque tenen la residència allunyada de l'hospital, necessiten més atenció de manera que els voluntaris els ofereixen un suport humà que els permetin espais de lleure, atenció als germans, o incorporació al treball.

 • Nom entitat: Associació de voluntaris de l'Hospital Sant Joan de Déu

  Adreça: Passeig Sant Joan de Déu, 2

  Comarca: Baix Llobregat

  Municipi: Esplugues de Llobregat

  Codi postal: 08950

  Teléfon: 932532146

  Fax: 932033959

  Correu electrònic: voluntaris@hsjdbcn.org

  Web: http://www.hsjdbcn.org


www.aprenentatgeservei.cat | centre@aprenentatgeservei.cat | crèdits